Formanden har ordet

 

                               

 

 

Fodgear med pedaler

Så kom tiden endeligt, hvor vi tager fat på et nyt knallert år. Løb og arrangementer er planlagt og knallerterne er ved at blive gjort klar, til en forhåbentlig varm og solrig sommer. Jeg håber vi ser mange, både gamle som de mange nye medlemmer på knallerterne og lover at klubben vil gøre sit bedste, så alle får nogle gode oplevelser. 

Det års forsider af KnallertJournalen er alle med modeller fra knallertens barndom. Disse modeller er desværre ikke så populære i øjeblikket, hvor alle vil køre på 2,3 og 4 gears knallerter. Det er jo en naturlig udvikling, da mange gerne vil have en knallert fra de var unge, eller den første knallert de fik som 16 årig. Vi kan her lave et lille regnestykke. Diesella præsenterede den første cykel med hjælpemotor i 1949 og de næste 4 år var de populære og sidste ”røvskubber kom i 1953. Var man 16 år i 1949 er alderen sneget sig op 85 år, og så er en røvskubber ikke så rar at køre på. Det er nu ikke kun røvskubberer der er ved at forsvinde fra vejene, også 1 gears knallerter er i kraftig tilbagetog.

Fodgear på knallerter i Danmark kom først i slutningen tresserne/først i halvfjerdserne, og dog, det er ikke helt rigtig. Derby kom allerede i 1963 med fodgear og pedaler. Jeg har i mine gemmer funder et nyhedsbrev fra Derby fra foråret 1963.

Hoslagt har vi fornøjelsen at sende Dem vore brochurer for sæsonen 1963. Flere brochurer tilsendes på forlangende. Den vigtigste nyhed i år er tilføjelsen af fodgear. Denne nyhed er af meget stor salgsfremmende virkning. Og størst nytte får De naturligvis af denne nyhed ved at benytte den omgående.

Fodgear i forbindelse med blæserkeling og fritliggende tændspole gør Derby Ferrari motoren til den mest udviklede og mest moderne motor herhjemme og den mest driftssikre.

En anden vigtig nyhed på Derby programmet 1963 er sportsmodellerne. Disse er ved anvendelse af nye tanke, Twinsæder og farver udviklet til endnu smukkere maskiner med stor salgsmæssig tiltrækningskraft. De vil blive ungdommens favoritter, og forsynet med fodgear vil de simpelthen blive de mest efterspurgte modeller på markedet.

Den tredie nyhed på programmet er Derby MG-63, en solid arbejdsmaskine uden gear, bygget på samme princip som Derby-56. Med en udsalgspris på kr. 995,00 incl. OMS, vil denne maskine finde stor afsætning. Den må ikke mangle i Deres forretning.

Idet vi ønsker Dem en god sæson, beder vi Dem drøfte det tilbudte program med vore repræsentanter og reservere disse Deres ordre. Vi hører naturligvis også meget gerne direkte fra Dem.

DERBY A/S  Motor-og Autocykelfabrik

 

Nu ikke mere for denne gang. Jeg glæder mig til vi ses.

Formand MVKK

Peter Fredsted

  Medlemskab

  Webshop