Formanden har ordet

 

scannercloud-host-dk_20161107_164346               scannercloud-host-dk_20161107_1643461                scannercloud-host-dk_20161107_1643462

Velkommen i Puch – kredsen!

Endnu medens de spæde forårs tegn knapt har vist sig som en anelse i luften, ligger første nummer af PUCH Revyen 1967 på bordet. Det er derfor naturligt at benytte lejligheden til at sige alle vore PUCH-kunder fra de foregående år tillige med 11.000 nye kunder i 1966 tak for den interesse og tillid,             der ved valg af en PUCH er vist den Østrigske fabrik Steyr- Daimler-PUCH Aktiengesellschaft i Graz og os. PUCH-kunder over hele Danmark, forbrugere såvel som forhandlere bedes være forvisset om, at vi også i året 1967 vil bestræbe os på at betjene dem alle så effektivt og godt som muligt. Skulle der imidlertid være et eller andet, som kunne synes utilfredsstillende set fra Deres synspunkt så lad os få det at vide. Vi er altid lydhøre overfor forslag eller eventuelle ønsker, og erfaringsmæssig har det vist sig, at der som regel findes en vej frem. Så medens vi kører ind i et nyt PUCH-forår, ønsker vi alle de mange tusinde PUCH-venner, nuværende og kommende et godt og heldbringende 1967  O.E. Motors -A/S

Coop Danmark

Det er lidt sjovt at tænke på, at Kreidler Superstar, Suzuki Samurai, Puch Maxi og Yamaha Passola, var nye knallerter da, Midtjysk Veteranknallert Klub blev stiftet af Frode Thomsen i 1982, og sidste Danske knallert, Acrobat, blev først født i 1986.
Klubbens 35 års jubilæum har vi valgt at fejre på Samsø i dagende 11 til 13. August, hvor vi allerede nu har bestilt varmt og solrigt vejr. Den Gamle By inviterer i år til weekend arrangement, hvor der begge dage køres knallerttur med start fra torvet i Den gamle By. Tredagsturen til Bindeballe kan vi ikke undvære og har i år åbnet mulighed for kun at deltage om onsdagen, hvor vi slutter dagen af med veterantræf i Tørskind Grusgrav. Alle løb og arrangementer kan ses i løbs kalenderen i bladet og på vores hjemmeside.
Jeg var her fornylig ude at holde foredrag om Willy Johannsen og Derby. Foredraget blev afholdt i Willy Johannsen private storvilla i Brabrand, som i dag fungerer som Veteranhjem. Med til foredraget var to repræsentanter fra lokalhistorisk Arkiv. Dette var forhåbentlig spændende for dem, men også for mig, da jeg fik udbygget min viden om privatpersonen Willy Johannsen.
Her til slut lidt om knallerten Lion. Fællesforeningen for Danske Brugsforeninger (FDB) i dag Coop Danmark A/S. havde også i 1950′ erne et udbygget net af butikker og kontakt med en meget stor del af landets forbrugere. Med udgangspunkt i dette store kundepotentiale lykkes det for FDB, at få tegnet og fremstillet glimrende produkter. Disse produkter fik dermed mulighed for, at komme ud til en lidt bredere del af befolkningen. Nogle af de i dag så eftertragtede møbelklassikere skyldes dette tiltag fra FDB. Naturligvis skulle FDB’s medlemmer også have muligheden for at erhverve sig en knallert, så i samarbejde med varehuset ANVA kom Lion knallerten på markedet. Lion knallerten kunne købes på lempelige afbetalingsvilkår via landets mange brugsforeninger og som kuriosum i øvrigt også på Færøerne. Produktionen af knallerterne foregik i FDB’s Cykleafdeling i Njalsgade.
På gensyn til årets arrangementer.

Peter Fredsted
Formand MVKK